Книга есть альфа и омега всякого знания, начало начал каждой науки. - С. Цвейг; Книга есть альфа и омега всякого знания, начало начал каждой науки. - С. Цвейг

четвер, 12 липня 2012 р.

Правова освіта у рік популяризації  літератури з питань права у Одеській області

            "Тяжка річ відродження національної державності.Як вона в історичній перспективі буде уявлятися легкою,сама собой зрозумілою, природною і як трудно, з якими надлюдськими зусиллями, хитрощами, з яким,часом.одчаєм,люттю й сміхом доводиться тягти те каміння державності й складати його в той будинок, в якому так зручно будуть жить наші нащадки".

                                (Володимир Винниченко)


Основним дослідженням бібліотек у 2012 році у Одеській області   є "Вивчення якості бібліотечного фонду як запорука його ефективного використання.Розділ право."  У  Цебриківській книгарні вивчається стан фонду у підрозділі "право", проводиться  різноманітна інформаційна та масова робота серед різних верств населення:оформлено книжкову виставку "Книжковий правознай", оформлено  стенд -дослідження "Подорож довкола права",відбувся тиждень  правової літератури "Правовий лабіринт",екскурс у історію "Вшанування тризубця з глибини віків",оформлено виставки "Назустріч виборам до Верховної Ради", "Я голосую вперше", провели урок історії "Моя Україна-соборна і вільна",   складено веб- список "Інформаційні ресурси з правознавства", рекомендаційний список літератури "Україна в правовому просторі".  

              Тиждень правової літератури "Правовий лабіринт" був приурочений до  святкування дня Конституції  України.Були проведені заходи:віртуальна мандрівка "Є права-значить є надія",круглий стіл "Трагедія у нашому селищі.Хто винен?Винні усі ми"(на полюванні убито 13-річного хлопчика),інформаційно-правова година "Кримінальні дива віртуального світу",година спілкування "Конституційна свобода і рівність людей",інформаційна година "Наркоманія сьогодні:залежність і протидія", день інформації -екскурс у світ правової літератури "Від Конституції Пилипа Орлика до Конституції незалежної України."

Стенд "Подорож навколо права"-це дослідження  знань молоді про права і обов’язки громадян у незалежній Україні. Проводяться бесіди" Моя-держава- Україна" , " Наша Україна на планеті Земля",конкурси "Свій край-як рай",вікторини "Родина і Україна","Хто це?Або що це?"Ці заходи проходять в ігровій формі,наприклад,назвіть міста-обласні центри України(виграє той,хто назве останнє місто),або:відгадайте кінцівку прислів’я про родину та країну та інше.

Заплановано ще різноманітні форми роботи.І це ще раз доводить,що бібліотека- це важливий інформаційний центр з питань права.




Немає коментарів:

Дописати коментар