Книга есть альфа и омега всякого знания, начало начал каждой науки. - С. Цвейг; Книга есть альфа и омега всякого знания, начало начал каждой науки. - С. Цвейг

вівторок, 10 вересня 2013 р.



                 Нова форма роботи  - прес - конференція



  6 вересня на базі Великомихайлівської центральної бібліотеки відбулася прес - конференція в рамках проекту " Бібліоміст"  - "Бібліо-ресурси  сучасних бібліотек  в ЦБС".
                 Цебриківська бібліотека для дорослих висвітлювала  цільовий проект  "Краєзнавча діяльність бібліотеки в співвідношені традицій і інновацій".

 


 
Виступ на прес  - конференції  

Завідуючої  Цебриківської бібліотеки для дорослих   Костик Т.І.

 За 2 роки працівники  Цебриківської бібліотеки для дорослих пройшли  складний  , новаторський шлях – від людей ,які не знали ,що таке комп’ютерні програми, мишка, системний блок, до спеціалістів ,які з комп’ютером на ти. Нам вдалося провести в життя громади суттєві зміни з метою розвитку  нового підходу та відношення до бібліотечної справи.

Творчий проект , з яким ми отримали перемогу  в програмі « Бібліоміст», має назву « Краєзнавча діяльність бібліотеки в співвідношені традицій  і інновацій». Це ефективне впровадження, рекламування та досягнення успіху для подальших перетворень.

Турбота про краєзнавство – це один із шляхів оновлення України, її національного та культурного відродження. Успіх залежить, в першу чергу, від фінансування краєзнавчої роботи , розуміння значення краєзнавства місцевими владними структурами.

Наші надійні партнери – селищна Рада,школи,будинок культури,ліцей,дитячий садок.Голова селищної Ради Барнасевич В.Ф.,Спонсори проекту Манько О.Г., Миронюк С.О., Бушовецький В.Ф..Це ті люди до яких можна звернутися по допомогу і  за порадою і  ніхто не відмовить. Без рішення та втілення  ідей не було б і нас. Люди творчі , талановиті, самовіддані – це і є наш цебриківський край. Для таких людей ми і працюємо.

Кількісні показники – це не сухі бібліотечні дані. Це кропітка , щоденна робота бібліотекарів. Це реальне сьогодення для кожного з нас. Тому ми змогли реалізувати низку важливих ініціатив:

Ø Удосконалено творчу діяльність  бібліотеки. Про нас узнали в Україні та за її межами  Кількість відвідувань блогера перевищує  кількість користувачів інтернет центру

Ø Організували і проводимо програму навчань по комп’ютерній грамотності
« Корисні поради інтернет – мандрівникам»

Ø Разом з соціальною службою відкрито пункт взаємодопомоги з питань подолання проблем у багатодітних, малозабезпечених сім’ях « Разом – ми сильні»

Ø Проводяться масові заходи на більш якісному рівні : з показом відео переглядів, віртуальні мандрівки,віртуальні довідки

Ø Користувачі мають змогу спілкуватися з друзями, родичами та рідними. Білорусія,Німеччина, Росія, Казахстан, Болгарія

Ø Регістрація вкладників  Ощадбанку  всього -  181 користувач

Ø Регістрація на ЗНО  102

Ø Вступна компанія, результати   вступу через всесвітню мережу-44

Ø Відкрито нових скриньок  212

 

Наші зусилля націлені  на реформування життя цебриківської громади, передусім  найменш захищених верств населення: всі ми знаємо, що в таких сім’ях не завжди   є комп’ютер та  інтернет.

Загалом   можна зробити висновок: комп’ютеризація  принесла свій позитивний результат. Нам вдалося стати   складовою  життя громади,піднести бібліотечну справу на якісно новий  рівень, впровадити нові форми та методи  роботи. Якщо узагальнити –користувачі  не просто чекають , а вимагають змін на краще. Всі зрозуміли , що зміни відбулися не в якомусь віддаленому майбутньому, а в їх сьогоденні.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар